от ПЛОВДИВ - ПРИДУНАВСКА СЪРБИЯ

3 дни / 2 нощувки

Цена от: 390 лв.
Дати на отпътуване:
26.07.2024 г.Час на тръгване Място на тръгване Цена
06:00 Пловдив - спирката на х-л Тримонциум - Център 390 лв.
06:45 Пазарджик - водното стопанство / 300 м. от х-л Елбрус / 390 лв.
07:30 Ихтиман - автогара Терзийски 390 лв.
08:30 София - площад "Александър Невски" от страната на ул.Оборище 385 лв.
Описание
Тридневна екскурзия до прекрасната придунавска Сърбия.Красивата гориста местност на Джердапското езеро, мекият климат и изобилието от слънчеви дни, уникалната Джердапска клисура, както и гостоприемството на домакините ще направят престоя ви на това чудесно място неповторим!

Ние Ви предлагаме:
•Транспорт с туристически автобус;
•2 нощувки в хотел 3* в района на град Зайчар;
•2 закуски / 2 вечери с музикална програма и напитки от местни производители;
•Дегустация на местни вина в пивници Rajacki или Roglevcki с включен обяд;
•Посещение на Националия музей в град Зайчар;
•Посещение на "Феликс Ромулиана" - резиденцията на император Галерий с местен екскурзовод;
•Посещение на Неолитният комплекс на открито - музей "Лепенски вир";
•Посещение на открита галерия "Огън-дърво-камък" - Капетан Мишин брег;
•Посещение на водноелектрическа централа"Джердап";
•Медицинска застраховка с асистанс на стойност 5 000 евро покритие при "Евроинс" АД;
•Груповата застраховка важи за всички пътуващи на възраст до 84 г. без доплащане;
•Водач от БЕК РАЙЗЕН придружаващ пътуването;

ДАТА: 26.07.2024 - 28.07.2024 г.
Престой: 3 дни / 2 нощувки
Допълнителна информация
1 ден. ПЛОВДИВ-ПАЗАРДЖИК-ИХТИМАН-СОФИЯ-КАЛОТИНА-ЗАЙЧАР
Отпътуване в посока ГКПП Калотина.Гранично преминаване и отпътуване за град Зайчар.За първи път Зайчар се споменава през 1466 г. в турски документ във връзка с броя на българското население на Видинския пашалък. Разположен е в Зайчарската котловина, при сливането на Църни и Бели Тимок в река Тимок. От средните векове та чак до първите десетилетия на ХХ век населението на Зайчар е западнобългарско по своите етнографски особености, признати и от сръбския етнограф Милан Миличевич . Настаняване в хотел . Свободно време.Вечеря с музикална програма .Нощувка.

2 ден. ЗАЙЧАР
Закуска. В 09:00 ч. ще започне обиколката ни на град Зайчар .Посещение на Националния музей в Зайчар.След това се отправяме към късноримският археологически комплекс Гамзиград с крепостта Феликс Ромулиана.Дворецът е построен по поръчка на император Гай Валерий Галерий Максимиан (297-311) в края на III и нач. на IV в. сл. Хр. И е посветен на майката на владетеля „Веселата Ромулиана”.Внушителните укрепления на двореца олицетворяват успешната военна кариера на императора. Отначало архитектурният комплекс е сравнително скромен. Но през 306 г. Констанций I умира и Галерий става най-могъщият човек в Римската империя. В този период започват да се строят монументални сгради, достойни за величието на императора. В южната част на комплекса е издигнат огромен храм в чест на бог Юпитер. Тази нова фаза на строителство се характеризира с използването на богата орнаментика и символика в детайлите.Отпътуване за пивници Rajacke/Roglijavce .Обиколка на пинвиците , обяд и дегустация на вино.
Връщане в хотела. Вечеря с музикална програма.Нощувка.

3 ден. ЗАЙЧАР-ЛЕПЕНСКИ ВИР-КАПЕТАН МИШИН БРЕГ-ДЖЕРДАП-БРЕГОВО-СОФИЯ-ИХТИМАН-ПАЗАРДЖИК-ПЛОВДИВ
Закуска.Отпътуване за Неолитният комплекс на открито - музей "Лепенски вир". Лепенски вир в национален парк „Джердап“ в Сърбия е сред най-важните археологически обекти от ерата на Мезолита на територията на Европа.
Обектът представлява рибарско селище, основано от представители на мезолитната култура Железни врата при брега на река Дунав, Сърбия. Последните данни , че хронологията на обекта е съсредоточена между 9500/7200 г. и 6000 г. пр. Хр. Отпътуване за местността Капетан Мишин брег. Поглед към Дунав и клисурата от брега на открита галерия "Огън-дърво-камък" - Капетан Мишин брег. Отпътуване покрай бреговете на река Дунав към Кладово, през най - красивата и най - голямата клисура в Европа „Джердапска клисура“,при нейната най - голяма речна дълбина, около 100 м. Фото-пауза в най-тясната и опасна зона - "Дунавският Гибралтар". Отпътуване към Кладово по панорамния път - Траянов. Разглеждане на „ Джердап 1“ /Железни врата/, която е между четирите най-големи хидроцентрали в света.Отпътуване за България през граничен пункт Брегово.Пристигане в град Пловдив след полунощ.

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК НАСТАНЕН В ДВОЙНА/ТРОЙНА СТАЯ ВКЛЮЧВА:
•Транспорт с туристически автобус;
•Гранични и магистрални такси;
•2 нощувки в хотел 3* в района на град Зайчар;
•2 закуски / 2 вечери с музикална програма и напитки от местни производители;
•Дегустация на местни вина в пивници Rajacki или Roglevcki с включен обяд;
•Посещение на Националия музей в град Зайчар;
•Медицинска застраховка с асистанс на стойност 5 000 евро покритие при "Евроинс" АД;
•Груповата застраховка важи за всички пътуващи на възраст до 84 г. без доплащане;
•Водач от БЕК РАЙЗЕН придружаващ пътуването;

ОТСТЪПКИ:
• настаняване на дете до 12 години в стая с двама възрастни – минус 20 лв;

ДОПЛАЩАНЕ:
• настаняване в единична стая – плюс 100 лв./ общо за двете нощувки , ограничен брой помещения /

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
•разходи от личен характер
ВАЖНО - посещението на водноелектрическата централа Джердап се изисква ФОТОКОПИЕ НА ЛИЧНА КАРТА ИЛИ ЗАДГРАНИЧЕН ПАСПОРТ за всеки посетител !!! ВЕЦ Джердап не е туристически обект и посещението не е гарантирано.

Курс лев - динар към 09.02.2024 = 1 Български лев равно на 59,97 Сръбски динар

Забележка:
1. Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.
2. При желание за настаняване в стая с три легла, туристите следва да имат предвид, че третото легло в повечето хотели и средства за настаняване представлява сгъваемо легло, разтегателен диван или походно легло /т.е. не е редовно легло/. Добавянето на допълнително легло намалява пространството в стаята и създава неудобство и за тримата туристи. Не се препоръчва настаняване на други туристи на допълнително легло, освен деца до 12 години.

Условия за резервации и анулации:
• За резервация са необходими три имена и ЕГН на пътуващите.
• При записване се внася депозит не по-малко от 30% от цената на пътуването.
• Направени резервации автоматично се анулират, 72 часа след генерирането им, ако по тях не е постъпило плащане.
• Доплащането е до минимум 10 дни преди датата на заминаване.

А. При пътуване в чужбина:
а) до 60 дни преди датата на пътуването - без неустойки.
б) от 59 до 30 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 29 до 15 дни преди датата на пътуването – 50% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) от 14 дни до 6 дни преди датата на пътуването – 80% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
д) по-малко от 6 дни преди датата на пътуването - 100% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе. В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – пътуващият няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.
Б. При пътуване в страната:
а) до 20 дни преди датата на пътуването – без неустойки.
б) от 19 до 14 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 13 до 6 дни преди датата на пътуването - 50% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) до 6 дни преди датата на пътуването – 100 % неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.
В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – клиентът няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица №13052310000265 при ЗК "Лев Инс " АД - гр. София, бул. Цар Борис III 136 В, тел. 02 /915 08 59

Необходими документи за пътуване в чужбина:
Валиден задграничен паспорт или лична карта. За деца под 18 години не придружавани от единия или двамата родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение (оригинал и копие).Без медицински и санитарни изисквания за посещаваните страни.

Забележка:
Цената е калкулирана за група минимум от 40 туристи! Краен срок за уведомление на туриста, в случай че този брой не е набран – 5 дни преди датата на отпътуване.
Информация за отпътуването се получава 2 дни преди датата на заминаване на раздел "Информация транспорт" в сайта на Бек Райзен ЕООД - https://www.beckreisen.bg/
Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
БЕК РАЙЗЕН СИ ЗАПАЗВА ПРАВОТО НА ПРОМЕНИ ПО ПРОГРАМАТА И ЦЕНАТА НА ТУРИСТИЧЕСКАТА УСЛУГА ПРИ ДРАСТИЧНИ ПРОМЕНИ НА ГОРИВАТА!

към пълната версия на сайта
Copyright © 2018
Powered by