от БУРГАС - ДРЯНОВО, ДРЯНОВСКИ М-Р и ПЕЩЕРА БАЧО КИРО

1 ден

Цена от: 44 лв.
Дати на отпътуване:
21.07.2024 г.Час на тръгване Място на тръгване Цена
07:00 Бургас - с/у Новата поща /център/ 44 лв.
07:30 Айтос-колелото 44 лв.
08:00 Карнобат - автогарата 44 лв.
Описание
Да се разходим до райските кътчета,разположени в сърцето на Балкана, сгушени в подножието на Стара планина - Дряново, Дряновски манастир и пещерата Бачо Киро !

Ние Ви предлагаме :
• Транспорт с туристически автобус ;
• Посещение на Дряновски манастир;
• Посещение град Дряново;
• Посещение на пещера " Бачо Киро " ;
•Туристическа застраховка на стойност 1 000 лева покритие
при "Евроинс" АД;
•Груповата застраховка важи за всички пътуващи на възраст
до 84 г. без доплащане;
•Водач от БЕК РАЙЗЕН придружаващ пътуването;

ДАТА: 22.06.2024 г.
ДАТА: 21.07.2024 г.
Престой: 1 ден
Допълнителна информация
1-ви ден. БУРГАС-АЙТОС-КАРНОБАТ-СЛИВЕН-пещера БАЧО КИРО- ДРЯНОВСКИ М-Р-ДРЯНОВО
Отпътуване в посока гр.Дряново / област Габрово/.Първата ни спирка е пещера Бачо Киро, която се намира на около 6 км югозападно от гр. Дряново. Входът на пещерата е на 300 м от Дряновския манастир „Свети Архангел Михаил”. Пещерата се намира в отвесна варовикова 25-метрова скала на надморска височина от 335 метра.Бачо Киро е първата благоустроена пещера в България – през 1937 г., а от 1940 г. носи името на революционера участник в Априлското въстание (1876 г.) Бачо Киро.
Пещерата е вписана в списъка на Стоте национални туристически обекта.Посетителите могат да разгледат пещерата по два маршрута. Първият маршрут е дълъг около 700 м, а обиколката трае 70 минути. Късият маршрут е 350 м и отнема около 30 минути. В продължение на хиляди години реките са оформяли пещерните галерии и зали. Красивите пещерни образувания – сталактити, сталагмити и сталактони, са придобили причудливи и разнообразни форми .В пещерата има ефектно осветление, което позволява да се видят по-добре разнообразните форми на скалите – „Каменното цвете”, „Медузите”, „Самотен сталактон”, „Слона” и др. Особено интересни са „Дъждовната зала”, „Концертната зала” и „Приемната зала”.
Посещение на Дряновски манастир „Св.Архангел Михаил”, основан по време на Втората Българска държава. По време на Априлското въстание манастирът е опожарен и разрушен. Възобновен е през 1880г., а през 1897г. е издигнат и паметник-костница на загиналите въстаници. Отпътуване за гр. Дряново. Една от най-търсените забележителности в Дряново е релефната карта на България , която се намира в двора на СОУ „Максим Райкович“, точно срещу часовниковата кула. Тук се намира и музей на „Колю Фичето“ , създаден от дряновци изразявайки преклонинието си пред един от най-забележителните българи – изкусният възрожденски майстор Никола Фичев, по-известен като Колю Фичето. Отпътуване за гр.Бургас. Пристигане в гр.Бургас вечерта .


ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА :
•Транспорт с туристически автобус ;
•Пътни такси;
•Посещение на Дряновски манастир;
•Посещение град Дряново;
•Посещение на пещера " Бачо Киро " ;
•Туристическа застраховка на стойност 1 000 лева покритие
при "Евроинс" АД;
•Груповата застраховка важи за всички пътуващи на възраст
до 84 г. без доплащане;
•Водач от БЕК РАЙЗЕН придружаващ пътуването;

ОТСТЪПКИ :
• дете до 12 години – минус 4 лв.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА :
•разходи от личен характер;
Входни такси :
Пещерата "Бачо Киро": възрастни - 10 лв., учащи,деца и пенсионери - 5 лв.,

Забележка:
Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени .

Условия за резервации и анулации:
• За резервация са необходими три имена и ЕГН на пътуващите.
• При записване се внася депозит не по-малко от 30% от цената на пътуването.
• Направени резервации автоматично се анулират, 72 часа след генерирането им, ако по тях не е постъпило плащане.
• Доплащането е до минимум 10 дни преди датата на заминаване.

А. При пътуване в чужбина:
а) до 60 дни преди датата на пътуването - без неустойки.
б) от 59 до 30 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 29 до 15 дни преди датата на пътуването – 50% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) от 14 дни до 6 дни преди датата на пътуването – 80% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
д) по-малко от 6 дни преди датата на пътуването - 100% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе. В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – пътуващият няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.
Б. При пътуване в страната:
а) до 20 дни преди датата на пътуването – без неустойки.
б) от 19 до 14 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 13 до 6 дни преди датата на пътуването - 50% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) до 6 дни преди датата на пътуването – 100 % неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.
В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – клиентът няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.

Необходими документи за пътуване:
Валиден документ за самоличност.

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица №13052410000276/16.04.2025г. при ЗК "Лев Инс " АД - гр. София, бул. Цар Борис III 136 В, тел. 02 /915 08 59

Забележка:
Цената е калкулирана за група минимум от 40 туристи! Краен срок за уведомление на туриста, в случай че този брой не е набран–5 дни преди датата на отпътуване.
Информация за отпътуването се получава 2 дни преди датата на заминаване на раздел "Информация транспорт" в сайта на Бек Райзен ЕООД - https://www.beckreisen.bg/
Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
БЕК РАЙЗЕН СИ ЗАПАЗВА ПРАВОТО НА ПРОМЕНИ ПО ПРОГРАМАТА И ЦЕНАТА НА ТУРИСТИЧЕСКАТА УСЛУГА ПРИ ДРАСТИЧНИ ПРОМЕНИ НА ГОРИВАТА!

към пълната версия на сайта
Copyright © 2018
Powered by