от БУРГАС -АСЕНОВА КРЕПОСТ и АРАПОВСКИ МАНАСТИР

1 ден

Цена от: 49 лв.
Дати на отпътуване:
Час на тръгване Място на тръгване Цена
07:30 Бургас - с/у Новата поща /център/ 49 лв.
Описание
Асеновата крепост е паметник на културата от национално значение. Тя се извисява величествено и непристъпно с цялата тежест на мълчанието си. Разположена е на 2 км. над гр. Асеновград. Точно там, където географията казва „Довиждане” на Тракийската низина и „Добре дошли” в магическите Родопи.

Ние Ви предлагаме:
•Транспорт с туристически автобус;
•Посещение на Асенова крепост“;
•Посещение на рибната църква„Света Богородица Благовещение“ ;
•Посещение на Араповският манастир „Света великомъченица Неделя“
•Туристическа застраховка с покритие 1000 лв. при "Евроинс" АД;
•Груповата застраховка важи за всички пътуващи на възраст до 84 г. без доплащане;
•Водач от БЕК РАЙЗЕН придружаващ пътуването;

ДАТА:14.04.2024 г. - НЯМА СВОБОДНИ МЕСТА
ДАТА:20.07.2024 г.
Престой : 1 ден
Допълнителна информация
1 ден. БУРГАС-АСЕНОВГРАД-БУРГАС
Отпътуване за гр.Асеноврад.Посещение на стожера на Родопите - Асенова крепост.Средновековен паметник, чиято история тръгва да се пише още дори от времето на траките, изградили на това място върху непрестъпва скала военно укрепление. Столетия по-късно император Юстиниян, издигнал тук висока крепост.
През Ранното Средновековие тази част на Родопите е в границите на Първата българска държава и същите крепостни стени пазят териториите от чужди нашественици. В подножието на скалите на Крепостта се създава средновековното селище Стенимахос, а през 13 век българският цар Иван Асен Втори укрепва и достроява крепостта. Внушителното строителство е подпечатано с осемредов надпис изсечен върху скалата. Този надпис става причина крепостта да бъде наречена Асенова, а съвременният град под нея се сдобива с името Асеновград.
Паметникът на културата разполага с наблюдателница, водохранилища, жилища за управниците на крепостта и убежищата им. Църквата „Света Богородица Петричка“, разположена вътре в Асеновата крепост, е първият храм в източноправославния свят, в който се появява кула.
Отпътуване към Асеновград.В града ще посетим една от най-интересните църкви в града с чудодейната икона на Света Богородица. – Рибната църква. Името на храма идва от параклиса в който е разположена иконата на света Богородица в необичайна обстановка – на дъното на аязмо с бистра вода, в която плуват рибки.Храмът е строен в сегашния си вид през 1834г.Свободно време в гр.Асеновград.
Посещение на Араповски манастир „Св.Неделя” край Асеновград. Една от най-ценните икони тук е тази на Св.Богородица, нарисувана така, че погледът й винаги следва богомолците.Отпътуване за гр.Бургас.Пристигане в гр.Бургас вечерта.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
•Транспорт с туристически автобус;
•Пътни такси;
•Посещение на рибната църква„Света Богородица Благовещение“ ;
•Посещение на Араповският манастир „Света великомъченица Неделя“
•Туристическа застраховка с покритие 1000 лв. при "Евроинс" АД;
•Груповата застраховка важи за всички пътуващи на възраст до 84 г. без доплащане;
•Водач от БЕК РАЙЗЕН придружаващ пътуването;

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
•разходи от личен характер;
•приблизителни входни такси за посещаваните обекти:
Асенова крепост :
Възрастни - 4 лв
(организирани групи над 10 човека - 3 лв)
Ученици, студенти и пенсионери - 2 лв
Семейни билети (до 5 човека) - 3 лв на човек

Забележка:
Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.

ОТСТЪПКИ:
за деца до 12 г. - минус 4 лв.

Условия за резервации и анулации:
• За резервация са необходими три имена и ЕГН на пътуващите.
• При записване се внася депозит не по-малко от 30% от цената на пътуването.
• Направени резервации автоматично се анулират, 72 часа след генерирането им, ако по тях не е постъпило плащане.
• Доплащането е до минимум 10 дни преди датата на заминаване.

А. При пътуване в чужбина:
а) до 60 дни преди датата на пътуването - без неустойки.
б) от 59 до 30 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 29 до 15 дни преди датата на пътуването – 50% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) от 14 дни до 6 дни преди датата на пътуването – 80% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
д) по-малко от 6 дни преди датата на пътуването - 100% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе. В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – пътуващият няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.
Б. При пътуване в страната:
а) до 20 дни преди датата на пътуването – без неустойки.
б) от 19 до 14 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 13 до 6 дни преди датата на пътуването - 50% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) до 6 дни преди датата на пътуването – 100 % неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.
В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – клиентът няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.

Необходими документи за пътуване в страната:
Валиден документ за самоличност.

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица №13052410000276/16.04.2025 при ЗК "Лев Инс " АД - гр. София, бул. Цар Борис III 136 В, тел. 02 /915 08 59

Забележка:
Цената е калкулирана за група минимум от 40 туристи! Краен срок за уведомление на туриста, в случай че този брой не е набран–5 дни преди датата на отпътуване.
Туристическата агенция си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата. Информация за отпътуването се получава 2 дни преди датата на заминаване на раздел "Информация транспорт" в сайта на Бек Райзен ЕООД - https://www.beckreisen.bg/
Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
БЕК РАЙЗЕН СИ ЗАПАЗВА ПРАВОТО НА ПРОМЕНИ ПО ПРОГРАМАТА И ЦЕНАТА НА ТУРИСТИЧЕСКАТА УСЛУГА ПРИ ДРАСТИЧНИ ПРОМЕНИ НА ГОРИВАТА!

към пълната версия на сайта
Copyright © 2018
Powered by