ОТ БУРГАС - БАЛЧИК И КАЛИАКРА

1 ден

Цена от: 42 лв.
Дати на отпътуване:
Час на тръгване Място на тръгване Цена
07:00 Бургас - с/у Новата поща /център/ 42 лв.
09:30 Варна - катедралата 30 лв.
Описание
Еднодневна екскурзия до град Балчик и нос Калиакра. Подарете си ден сред слънчевите градини на Балчик и се потопете в легендарното очарование на нос Калиакра.

Ние Ви предлагаме :
•Транспорт с туристически автобус;
•Посещение на дворец и ботаническа градина в гр. Балчик;
•Посещение на Нос Калиакра;
•Туристическа застраховка на стойност 1 000 лева покритие при "Евроинс" АД;
•Груповата застраховка важи за всички пътуващи на възраст до 84 г. без доплащане;
•Водач от БЕК РАЙЗЕН придружаващ пътуването;

ДАТА :14.07.2024 г.
Престой: 1 ден
Допълнителна информация
1 ден БУРГАС - ПОМОРИЕ - ВАРНА - БАЛЧИК - НОС КАЛИАКРА - БУРГАС
Отпътуване от гр. Бургас за Балчик. Посещение на двореца и ботаническата градина на румънската кралица Мария. През 1924 г. по проект на италиански архитекти започва изграждането на дворцовия комплекс на кралицата. Мария имала строго изискване – сътвореният от човешката ръка дворец да не нарушава красотата и великолепието на местността, пленила сърцето й.Най-напред бива построена резиденцията на кралица Мария, която тя нарича „Тихото гнездо“. В ботаническата градина на двореца се отглеждат около 2000 вида растения с невероятно разнообразие от цветове и форми. Университетската Ботаническа градина в Балчик е създадена през 1955 година на територията на парка в бившата лятна резиденция на румънската кралица Мария. Днес тя е разположена на площ от около 65 дка и разполага с втората по големина след Монако колекция от едрогабаритни кактуси в Европа. Интересната история в съчетание с великолепната ландшафтна архитектура прави мястото уникално като дух и атмосфера .Отпътуване за нос Калиакра. Посещение на нос Калиакра - красив природен резерват, където гнездят корморани, делфини плуват в морето, а скорци и скални косове обитават пещерите. Отпътуване за гр. Бургас. Пристигане в гр. Бургас вечерта .

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА :
•Транспорт с туристически автобус;
•Пътни такси;
•Посещение на Нос Калиакра ;
•Туристическа застраховка на стойност 1 000 лева покритие при "Евроинс" АД;
•Груповата застраховка важи за всички пътуващи на възраст до 84 г. без доплащане;
•Водач от БЕК РАЙЗЕН придружаващ пътуването;

ОТСТЪПКИ :
•дете до 12 години при двама пълноплащащи възрастни – минус 4 лв.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА :
•разходи от личен характер;
•входни такси за посещаваните обекти.
Деца /от 7 до 18 години/– 3 лева
Деца до 7 години – безплатен вход
Пакетна цена за семейно посещение (родители с деца) - 22 лева
Експедиенти - 3 лева
Пенсионери, студенти и учащи (до 25г.) - 3 лв.
Хора с трайни увреждания * - безплатно (при представяне на удостоверителен документ)
Възрастни - 15,00 лв.
Ученици, студенти и пенсионери (при представяне на удостоверителен документ) – 5,00 лв.
Организирани посещения и занимания на деца до 7 г. – 1,00 лв./дете
Деца до 7 г. /със семеен придружител/ - безплатно
Хора с трайни увреждания ⃰ – безплатно (при представяне на удостоверителен документ)

Забележка:
Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени .

Условия за резервации и анулации:
• За резервация са необходими три имена и ЕГН на пътуващите.
• При записване се внася депозит не по-малко от 30% от цената на пътуването.
• Направени резервации автоматично се анулират, 72 часа след генерирането им, ако по тях не е постъпило плащане.
• Доплащането е до минимум 10 дни преди датата на заминаване.

А. При пътуване в чужбина:
а) до 60 дни преди датата на пътуването - без неустойки.
б) от 59 до 30 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 29 до 15 дни преди датата на пътуването – 50% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) от 14 дни до 6 дни преди датата на пътуването – 80% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
д) по-малко от 6 дни преди датата на пътуването - 100% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе. В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – пътуващият няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.
Б. При пътуване в страната:
а) до 20 дни преди датата на пътуването – без неустойки.
б) от 19 до 14 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 13 до 6 дни преди датата на пътуването - 50% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) до 6 дни преди датата на пътуването – 100 % неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.
В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – клиентът няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.

Необходими документи за пътуване:
Валиден документ за самоличност. Без медицински и санитарни изисквания.

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица №13052410000276/16.04.2025г.при ЗК "Лев Инс " АД - гр. София, бул. Цар Борис III 136 В, тел. 02 /915 08 59

Забележка:
Цената е калкулирана за група минимум от 40 туристи! Краен срок за уведомление на туриста, в случай че този брой не е набран–5 дни преди датата на отпътуване.
Информация за отпътуването се получава 2 дни преди датата на заминаване на раздел "Информация транспорт" в сайта на Бек Райзен ЕООД - https://www.beckreisen.bg/
Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
БЕК РАЙЗЕН СИ ЗАПАЗВА ПРАВОТО НА ПРОМЕНИ ПО ПРОГРАМАТА И ЦЕНАТА НА ТУРИСТИЧЕСКАТА УСЛУГА ПРИ ДРАСТИЧНИ ПРОМЕНИ НА ГОРИВАТА!

към пълната версия на сайта
Copyright © 2018
Powered by