от СОФИЯ -БЕЛОСЛАВ,ПОБИТИ КАМЪНИ,ДЕВНЯ,ШАБЛА,ТЮЛЕНОВО

3 дни / 2 нощувки

Цена от: 305 лв.
Дати на отпътуване:
13.09.2024 г.Час на тръгване Място на тръгване Цена
ЗА ДАТА: 12.07.2024 - 14.07.2024 г.
06:00 София - Площад " Александър Невски " от страната на ул. Оборище - Център 305 лв.
07:00 Ихтиман - автогара Терзийски 305 лв.
07:50 Пазарджик - водното стопанство на 300 м. от х-л Елбрус 305 лв.
08:00 Пловдив - бензиностанция OMV Санкт Петербург 300 лв.
09:50 Стара Загора - срещу автогарата 295 лв.
ЗА ДАТА: 13.09.2024 - 15.09.2024 г.
06:00 София - Площад " Александър Невски " от страната на ул. Оборище - Център 285 лв.
07:00 Ихтиман - автогара Терзийски 285 лв.
07:50 Пазарджик - водното стопанство на 300 м. от х-л Елбрус 285 лв.
08:30 Пловдив - бензиностанция OMV Санкт Петербург 280 лв.
10:15 Стара Загора - срещу автогарата 275 лв
Описание
РАЗКАЗ ОТ ДЪЛБИНИТЕ В ПОСЛЕДНАТА БЪЛГАРСКА ПОДВОДНИЦА „ СЛАВА“, АНТИЧИНИ МОЗАЙКИ И КРАЙМОРСКИ ЧУДЕСА – ТАЙНСТВЕНО И ОБАЯТЕЛНО , РАЗЛИЧНОТО ЧЕРНОМОРИЕ – ОПОЗНАЙТЕ ГО С НАС!

Ние Ви предлагаме :
• Транспорт с туристически автобус;
• 2 нощувки в района на курорт Св.Св. Константин и Елена хотел 4*;
• 2 закуски / 2 вечери ;
• Посещение на град Белослав - музей на стъклото;
• Посещение на музей „ Подводница Слава“;
• Посещение на Побити камъни;
• Посещение на град Девня ;
• Посещение на нос Калиакра,Тюленово и Шабла;
• Посещение на с. Оброчище;
•Туристическа застраховка на стойност 1000 лв. при "Евроинс" АД;
•Груповата застраховка важи за всички пътуващи на възраст до 84 г. без доплащане;
•Водач от БЕК РАЙЗЕН придружаващ пътуването;

ДАТА: 12.07.2024 - 14.07.2024 г. - ПОТВЪРДЕНА
ДАТА: 13.09.2024 - 15.09.2024 г.
Престой: 3 дни / 2 нощувки
Допълнителна информация
1 ден. СОФИЯ-ИХТИМАН-ПАЗАРДЖИК-ПЛОВДИВ-с.ТРУД-СТАРА ЗАГОРА-БЕЛОСЛАВ-КОНСТАНТИН И ЕЛЕНА
Отпътуване към град Белослав. Посещение на Музея на стъклото, разположен на брега на Белославското езеро. Влизане в стара стъкларска пещ пълна със застинало стъкло; ще видите стъклената река, както и множество красиви стъклени пластики и други изделия от стъкло. Ще имате и възможността да видите уникалната технология за производството на ръчно духана стъклария.В непосредствена близост ще посетим и последната българска подводница превърната в музей – „ Слава“, където ще научим интересни тайни на военноморското плаване. В унисон с морските разкази и подводни тайни, ще преминем с ферибот от другата страна на Белославското езеро и ще се отправим към курорта Константин и Елена.Настаняване в хотел.Свободно време.Вечеря.Нощувка.

2 ден.КОНСТАНТИН И ЕЛЕНА-ШАБЛА-ТЮЛЕНОВО- НОС КАЛИАКРА-ОБРОЧИЩЕ-КОНСТАНТИН И ЕЛЕНА
Закуска.Отпътуване за с. Оброчище.Край село Оброчище се намира един малко познат и уникален обреден дом с двойнствена религиозна природа, който се почита едновременно от християни и мюсюлмани. Светилището се свързва с мюсюлманския светец Ак Язълъ баба и с неговия християнски еквивалент Свети Атанас – гигант, който според легендата е пазел селото от злите духове. Старата дервишка обител е известна е сред местното население под названието „Манастира“ или „Текето“ и е източник на много мистични истории и легенди за изцеление, а според археолозите тук е съществувал храм още през XVI в., по всяка вероятност изграден върху още по-старо езическо светилище . Отпътуване за нос Калиакра .Посещение на нос Калиакра - красив природен резерват, където гнездят корморани, делфини плуват в морето, а скорци и скални косове обитават пещерите.Отпътуване за Тюленово . Посещение на скалната арка в Тюленово – (вече) единствена в Европа. Тя започва от сушата и се спуска в морето. Подобно природно творение имаше само на още едно място в Европа – „Лазурният прозорец“ на остров Гозо (Малта). За съжаление той се срутва през 2017 г. Отпътуване за Шабла и посещение(само отвън) на фара на нос Шабла, който е най-старият и най-високият у нас – цели 32 метра. Преди няколко години уникалното съоръжение навърши 150 години.Разположен е на нос Шабла, на около 4 километра източно от град Шабла.Построен през 1768 г., Шабленският фар е най- старият у нас, а с височината си от 32 м., е и най- високият. Официално е открит през 1857 година, след като е възстановен през 1856 година.Боядисан в бяло и червено, той повече от век и половина указва пътя на мореплавателите в Черно море.Отпътуване за Константин и Елена.Вечеря.Нощувка.

3 ден.КОНСТАНТИН И ЕЛЕНА-ПОБИТИ КАМЪНИ- ДЕВНЯ-СТАРА ЗАГОРА-ПЛОВДИВ-ПАЗАРДЖИК- СОФИЯ
Закуска. Отпътуване към природния феномен-Побити камъни. Посещение на това силно енергийно и лековито място покрито с около 300 изправени, естествено образувани колони, някои от които достигат на височина повече от 11 метра, от където идва и името му. За най-силно енергийна точка се смята т.нар. Каменен кръг - дело на човешка ръка.Отпътуване за град Девня. Разположен на Провадийското плато, в града бликат най-големите карстови извори в страната.Съвременният град възниква покрай античния град Марцианополис, който ще посетим. Древният град носи името на сестрата на на император Марк Улпий Траян, който го изгражда и кръщава на нея – Марциана. Славно е развитието на града – археологическите разкопки разкриват и възхода и паденията му, но за изключителната му важност свидетелства най-вече това че той е бил избран за временна столица на Източната част на Римската империя, в писмен извор дори е определен като "най-големия град в Тракия". Разкрити са основите на четири църкви, епископска катедрала, Амфитеатър и неповторими мозайки, които са част от действащия музей на мозайките.Отпътуване за гр. Стара Загора/гр. Пловдив/гр.Пазарджик/гр.Ихтиман/гр.София. Пристигане в гр.София вечерта .

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА :
• Транспорт с туристически автобус;
• Пътни такси;
• 2 нощувки в района на курорт Св.Св. Константин и Елена хотел 4*;
• 2 закуски / 2 вечери ;
• Посещение на Побити камъни;
• Посещение на град Девня;
• Посещение на нос Калиакра , Тюленово и Шабла;
• Посещение на с. Оброчище;
•Туристическа застраховка на стойност 1000 лв. при "Евроинс" АД;
•Груповата застраховка важи за всички пътуващи на възраст до 84 г. без доплащане;
•Водач от БЕК РАЙЗЕН придружаващ пътуването;


ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
• Разходи от личен характер;
• Приблизителни входни такси за посещаваните обекти:
• Музей на стъклото – 8,00 лв / частен имот, не се признават ТЕЛК решения /
• Музей подводница „ Слава“ – 12 лв работещи, пенсионери - 8 лв., деца – 6 лв
/ частен имот, не се признават ТЕЛК решения /
• Природен феномен Побити камъни – 5 лв., учащи и пенсионери 3 лв.
• Музей на мозайките в Девня – 4 лв
• Нос Калиакра - 3 лв.
• Оброчище - работещи - 3 лв , пенсионери и учащи - 2 лв.

Забележка:
1. Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.
2. При желание за настаняване в стая с три легла, туристите следва да имат предвид, че третото легло в повечето хотели и средства за настаняване представлява сгъваемо легло, разтегателен диван или походно легло /т.е. не е редовно легло/. Добавянето на допълнително легло намалява пространството в стаята и създава неудобство и за тримата туристи. Не се препоръчва настаняване на други туристи на допълнително легло, освен деца до 12 години.

ДОПЛАЩАНЕ :
Настаняване в единична стая – плюс 60 лв. /общо за двете нощувки,ограничен брой помещения /

ОТСТЪПКИ:
Дете до 12 години настанено с двама пълноплащащи възрастни- минус 20 лв.

Условия за резервации и анулации:
• За резервация са необходими три имена и ЕГН на пътуващите.
• При записване се внася депозит не по-малко от 30% от цената на пътуването.
• Направени резервации автоматично се анулират, 72 часа след генерирането им, ако по тях не е постъпило плащане.
• Доплащането е до минимум 10 дни преди датата на заминаване.

А. При пътуване в чужбина:
а) до 60 дни преди датата на пътуването - без неустойки.
б) от 59 до 30 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 29 до 15 дни преди датата на пътуването – 50% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) от 14 дни до 6 дни преди датата на пътуването – 80% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
д) по-малко от 6 дни преди датата на пътуването - 100% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе. В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – пътуващият няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.
Б. При пътуване в страната:
а) до 20 дни преди датата на пътуването – без неустойки.
б) от 19 до 14 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 13 до 6 дни преди датата на пътуването - 50% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) до 6 дни преди датата на пътуването – 100 % неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.
В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – клиентът няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица №13052310000265 при ЗК "Лев Инс " АД - гр. София, бул. Цар Борис III 136 В, тел. 02 /915 08 59

Необходими документи за пътуване в страната:
Валиден документ за самоличност .

Забележка:
Цената е калкулирана за група минимум от 40 туристи! Краен срок за уведомление на туриста, в случай че този брой не е набран – 5 дни преди датата на отпътуване.
Информация за отпътуването се получава 2 дни преди датата на заминаване на раздел "Информация транспорт" в сайта на Бек Райзен ЕООД - https://www.beckreisen.bg/
Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
БЕК РАЙЗЕН СИ ЗАПАЗВА ПРАВОТО НА ПРОМЕНИ ПО ПРОГРАМАТА И ЦЕНАТА НА ТУРИСТИЧЕСКАТА УСЛУГА ПРИ ДРАСТИЧНИ ПРОМЕНИ НА ГОРИВАТА!

към пълната версия на сайта
Copyright © 2018
Powered by