от СОФИЯ - ПЕЩЕРА ЛЕДЕНИКА И ГРАД ВРАЦА

1 ден

Цена от: 35 лв.
Дати на отпътуване:
22.09.2024 г.Час на тръгване Място на тръгване Цена
07:30 София - площад Александър Невски от страната на ул. Оборище 35 лв.
08:30 Ботевград - паркинга на читалището 35 лв.
Описание
Ние Ви предлагаме :
•Транспорт с туристически автобус;
•Посещение на пещера Леденика - една от най-посещаваните пещери в България;
•Посещение на гр.Враца;
•Възможност за посещение на Историческия музей на гр.Враца;
•Възможност за посещение на Етнографския възрожденски комплекс "Софроний Врачански";
•Туристическа застраховка на стойност 1 000 лева покритие при "Евроинс" АД;
•Груповата застраховка важи за всички пътуващи на възраст до 84 г. без доплащане;
•Водач от БЕК РАЙЗЕН придружаващ пътуването;

ДАТА: 13.07.2024 г. - ПОТВЪРДЕНА
ДАТА: 22.09.2024 г.
Престой: 1 ден
Допълнителна информация
1 ден . СОФИЯ-БОТЕВГРАД-ПЕЩЕРА ЛЕДЕНИКА-ВРАЦА
Отпътуване в посока град Враца.Посещение на Пещера „Леденика”.Пещерата е отворена е за посещение през цялата година и е дълга 320 м и има 10 зали. Входът й е разположен на 830 м надморска височина в най -ниската част на Леденишкия увал. Приема първите посетители в далечната 1961 година. Дължи името си на изключителната ледена украса -ледени сталагмити, сталактити и сталактони, образуващи се в първите две зали през зимата. Със своите многобройни образувания, фигури и драперии пещерата е една от най-красивите в страната. Най-популярната зала е Концертната зала. Ежегодно в нея се провеждат подземни пещерни концерти. През лятото на 2005 год. туристическата инфраструктура в Леденика е изцяло подновена.Температурата е около 8-16 градуса и се препоръчва да се облича връхна дреха.Печат 16 от 100-те Национални туристически обекти.Отпътуване за град Враца .Възможност за посещение на Регионален Исторически музей гр.Враца.Музеят е разделен на зали, които проследяват различни етапи от развитието на региона. В специална зала се съхранява Рогозенското съкровище (най-голямото открито тракийско съкровище), както и находките от Могиланската могила.Можете да посетите Етнографско-възрожденският комплекс „Св. Софроний Врачански“ към Регионалния исторически музей – Враца е архитектурно-етнографска музейна експозиция, създадена между 1972 и 1987 г. Включва три възрожденски къщи и училище „Възнесение“, намиращи се в съседство с православния храм-паметник „Св. Софроний епископ Врачански“ в центъра на град Враца. Както днес, така и в миналото, можем да посочим немалко българи, чиито постижения в областта на индустрията са съизмерими със световните стандарти. Един от тях е Мито Орозов – собственик на първата у нас фабрика за файтони след Освобождението, чиито возила печелят международна слава. Затова посвещаваме днешната ни инженерната история на делото на талантливия индустриалец, когото днес познаваме като „българския Хенри Форд“.Оригинални и възстановени файтони на Мито Орозов днес могат да бъдат видени в Етнографско-възрожденският комплекс „Св. Софроний Врачански“.Свободно време.Отпътуване за гр.Ботевград/ гр.София. Пристигане в гр.София вечерта.


ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
•Транспорт с туристически автобус;
•Пътни такси;
•Посещение на гр.Враца;
•Туристическа застраховка на стойност 1 000 лева покритие при "Евроинс" АД;
•Груповата застраховка важи за всички пътуващи на възраст до 84 г. без доплащане;
•Водач от БЕК РАЙЗЕН придружаващ пътуването;

ОТСТЪПКИ:
деца до 7 г. - минус 4 лв.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
разходи от личен характер;
входни такси за посещаваните обакти :
един билет за граждани - 10.00 лв.
за учащи,студенти(редовно обучение) и пенсионери - 8.00 лв.
за групи над 10 човека - 9.00 лв.(за 1 човек)
за групи учащи,студенти(редовно обучение) и пенсионери - 7.00 лв.
за възрастни - 4 лв
за пенсионери - 3 лв.
за учащи - 2 лв.;
за възрастни - 5 лв.
за пенсионери - 3 лв.
за учащи - 2 лв.

Забележка:
Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.

Условия за резервации и анулации:
• За резервация са необходими три имена и ЕГН на пътуващите.
• При записване се внася депозит не по-малко от 30% от цената на пътуването.
• Направени резервации автоматично се анулират, 72 часа след генерирането им, ако по тях не е постъпило плащане.
• Доплащането е до минимум 10 дни преди датата на заминаване.

А. При пътуване в чужбина:
а) до 60 дни преди датата на пътуването - без неустойки.
б) от 59 до 30 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 29 до 15 дни преди датата на пътуването – 50% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) от 14 дни до 6 дни преди датата на пътуването – 80% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
д) по-малко от 6 дни преди датата на пътуването - 100% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе. В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – пътуващият няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.
Б. При пътуване в страната:
а) до 20 дни преди датата на пътуването – без неустойки.
б) от 19 до 14 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 13 до 6 дни преди датата на пътуването - 50% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) до 6 дни преди датата на пътуването – 100 % неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.
В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – клиентът няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.

Необходими документи за пътуване:
Валиден документ за самоличност. Без медицински и санитарни изисквания.

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица №13052310000265 при ЗК "Лев Инс " АД - гр. София, бул. Цар Борис III 136 В, тел. 02 /915 08 59

Забележка:
Цената е калкулирана за група минимум от 40 туристи! Краен срок за уведомление на туриста, в случай че този брой не е набран–5 дни преди датата на отпътуване.
Информация за отпътуването се получава 2 дни преди датата на заминаване на раздел "Информация транспорт" в сайта на Бек Райзен ЕООД - https://www.beckreisen.bg/
Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
БЕК РАЙЗЕН СИ ЗАПАЗВА ПРАВОТО НА ПРОМЕНИ ПО ПРОГРАМАТА И ЦЕНАТА НА ТУРИСТИЧЕСКАТА УСЛУГА ПРИ ДРАСТИЧНИ ПРОМЕНИ НА ГОРИВАТА!

към пълната версия на сайта
Copyright © 2018
Powered by